Nem minden jó halászlé ismérve az, hogy kis zománcos díszbográcsban tálalják. Ugye otthon sem így esszük. A hal jól mutat a porcelánban is. De íme erre egy eklatáns példa egy vendéglőből. A 6-os főút mentén Dunaújváros és Dunaföldvár között nemrég megpihentünk. Egy barátos rokon, "Cirbolya" úr sugallatára vizsgáltuk meg egy Dunamenti csárdát. A csárda közúton autóval jól megközelíthető, balról (Pécs felé) fordulósáv és előjelző tábla, parkoló. Kellemes zöld terasz, igazi vidéki csárda: piroskockás terítő, egyszerű összecsukható vaskeretes faszékek, fanyelű evőeszközök, és ehte, az ilyen helyeken megszokott kinéztű fiatal pincérek: fehér ing, fekete nadrág, magastalpú fekete cipő. Baracsi halászlét rendelünk (1300 Ft), opcionálisan lehet hozzá tésztát kérni, de mi megelégedtünk a kenyérrel. A baracsi hallé átment a rostán. A hallé képzeletbeli 10-es skálán nyolc és feles. Mélytányérban kapjuk, három nagy halszelettel, erőspaprikával. Egyedüli panaszunk, hogy a hal egy hangyányit túlfőtt, amúgy nagyon finom, karakteres, kellően paprikás, és friss pontyfiléből készült. Mellé a kenyér is friss volt. Kérhetjük ugyanezt családi kiszerelésben, 3-4 főre, amit egy rendes bográcsban tálalnak (4200 huf). Az étlapon továbbá - hagyományos paprikás és rántott ponty, harcsa és süllő ételek mellett - kecsegepörkölt 1800 forintért. A sör 440 forint a nagy fröccs 280 (mátrai rizlingből), a minőségi borok között a villányi Polgár pincészet majdnem teljes repertoárja - a borokat érdekes módon másféldecijével mérik, kissé drágán. Üdülési csekket vagy étkezési utalványt kár ide elhoznunk magunkkal és sajnos bankkártyával sem tudunk fizetni. Ennek ellenére a halspecialitásait hangsúlyozó helyet ajánljuk ha útbaesik - pláne ha egy jó halászlére vágyunk. Mellé egy túróscsuszával garantáltan jól lakunk. A kiszolgálás normális, és elég gyors volt. Folyt. köv.
Tobbi infók: http://www.etterem.hu/5871
+