HTML

SZINDBÁD

evés-ivás-vendéglátás

Friss topikok

Címkék

11. ker (6) 12. kerület (1) 13. ker (2) 14. ker (1) 2. ker (6) 3. ker (1) 400 (1) 5. ker (1) 6. ker (3) 7. ker (8) 9. ker (3) ale (2) alsóörs (1) amúr (1) Anchor Steam (1) angyalföld (1) apacuka (1) árok utca (1) art (1) atlantisz (1) avar (4) avar presszó (1) bakfark bálint utca (1) bakter (1) balaton (2) balatonföldvár (1) balaton felvidék (1) barackos kisvendéglő (1) baracs (1) barak (1) bárány (2) batthany utca (1) beac (2) bécsiszelet (1) bécsi kávé (1) Beerbier (1) békésszentandrás (1) bélszín (2) berlin (1) berzsenyi dániel (1) billy (1) biosajt (1) birkapörkölt (1) bíró lajos (1) bisztró (3) black rose (1) bobek (1) bobek café (1) bock (1) bock bisztró (1) bodzaszörp (2) bohémia (2) bolgár konyha (1) bolyhos pálinka (1) bolyki (1) bor (3) borbíróság (1) borház (2) borjúfodor (1) borjúpaprikás (1) borkóstoló (2) borozó (4) borszerda (1) boxi (1) brac (1) brahma (1) brassói (1) BrewDog (1) bronzmeccs (1) budafok (1) budafok kocsiszín (1) budai műjégpálya (1) budai út 83 (1) budakalász (3) budapest 10 legjobb sörözője (1) budavári sörfesztivál (2) budvar (1) budweiser (1) burgonyapüré (1) buszos turisták (1) buzara (1) café restaurant (1) carpaccio (1) černého vola (1) champs (1) chorba (1) cinque terre (1) cirfandli (1) citadella (1) citromos borjúragú leves (1) corso (1) csakajósör (1) csárda (2) csarnoktér (1) cseh (1) cseh sör (2) csendes (1) csengery utca (1) cserszegi fűszeres (1) csillag borozó (1) csókaszőlő (1) csoki szuflé (1) csopak (1) csopaki rizling (1) csortos gyula (1) csülök (3) déli menü (1) demeter (1) den haag (1) derkovits gyula (1) diningguide (2) diófa (1) disznóvágás (1) dobó (1) dohány utca (1) domb falatozó (1) dürer kert (1) ebner (1) eger (2) egri bor (1) ellátó kert (1) élménykártya (1) élőzene (1) eperfesztivál (1) erdinger (1) erzsébet körút (1) étkezde (1) étterem (1) ezer sárkány étterem (1) falusi burgonyaleves (1) familia vendéglő (1) fehér amúr (1) feind (1) felsőörs (1) ferdinand (1) ferenc tér (1) fiktív pub (1) flórián tér (1) foci EB (1) fogas (1) fokhagymás csuka (1) földes józsef vendéglője (1) földes józsi konyhája (1) főtt csülök (1) főtt marha (1) főzdefeszt (1) főzelék (2) fő tér (1) francesco (1) frankel leó út (1) frici papa (1) frittmann (1) fröccs (2) gál tibor (1) gambrinus (1) gere (1) gersli (1) gödör (1) goldfassl (1) gösser zwickl (1) grabanc (2) grenadirmars (1) grillezett kacsamáj házi brióssal (1) guinness (2) gulás (1) gulyásleves (1) gyümölcsbor (1) halászcsárda (1) halászlé (4) halikrakrém (1) hallé (1) harcsapaprikás (1) harcsapörkölt (1) harkány (1) házi főzésű sör (1) házi sör (2) hbh (2) hekk (1) hemingway (1) hermelín (2) hofbräuhaus (1) horánszky utca (1) horvátország (1) hosszúhetény (1) hostinec u rotundy (1) hrabal (1) hradčany (1) humusz (1) hunyadi tér (1) indiai (1) IPA (1) ipa (1) irish red (1) jägermeister (1) jásdi (2) jégkert (1) johnny cash (1) john bull pub (1) kacsa (1) kacsamáj (1) kacsamell (2) kacsasült (1) kádár (1) kádár étkezde (1) kadhai (1) kaltenberg (1) káposzta saláta (1) kardhal (2) karlovačko (2) kashmir (1) kavéház (1) kazinczy (5) kecsegepörkölt (1) kedesz (1) kert (7) kerthelyiség (6) keserű méz (1) kézműves sörök (1) kifőzde (2) kínai (3) kinizsi utca (1) kioszk (1) király utca (1) kislugas (1) kispipa (1) kispozsonyi (1) kisüzemi (2) kisvendéglő (2) kis rókus utca 23 (1) kivetítő (15) klauzál (2) klauzál tér (1) kobuci (2) kőbüfé (1) koccintó (1) kocsma (7) köleses (1) kőleves kert (1) kolompos étterem (1) komovica (1) kompáz (1) kompház (1) konoba (1) könyvtár klub (1) korty (1) kozel (1) krézli (1) krk (1) krúdy gyula (1) krušovice (2) krusovice (1) kuban (1) kumburak (1) kuplung (1) lassi (1) lazac tatár (1) la spezia (1) lecsó (1) leffe (1) lepény (1) libatepertő (1) ligúria (1) lisicza (2) mákos krémes (1) málnaszörp (1) manarola (1) mangalica (1) margitsziget (1) maros (2) maros utca (1) márton és lányai (2) marxim (1) meggymártás (1) méhesi melis (1) menta terasz (1) menü (2) menza (4) Mester utca (1) micsurin kecske (1) mocco (1) mókus (1) monterosso (1) mozsgó (1) muflon itató (1) naan (1) nada (1) nagyharsány (1) nagykovácsi (1) négyszáz (1) nekem8 (1) németország uruguay (1) novopacke (1) óbuda (3) ökör (1) olajszag (1) olasz (1) olaszország (1) orata toszkán módra (1) öreg óra (1) orjaleves (1) ormánság (1) osterbrau (1) osteria dei cavalieri (1) ötkert (1) öt föld (1) pacal (2) pacalleves (1) padlizsánleves (1) pad thai (1) pájsli (1) palánk cukrászda (1) palazzo della carovana (1) pálinka (1) pálya (1) panyolai (1) papa (1) pápa (1) paradicsommártás (1) paraguay (1) pardubice (1) passport (1) pasta (1) paulaner (2) pécs (2) pécsvárad (1) peking (1) pesce spada (2) pezsgőház (1) pilisszentkereszt (1) pilsner (3) pincehely (1) piros borozó (1) pisa (1) pistanéni (1) pivečka (1) pizzéria (1) planina (1) polenta (1) polgár (1) póló (1) polo pub (2) poroszló (1) porter (1) postakocsi (1) postira (1) pozsonyi (1) pozsonyi út (2) pozsonyi út 3. (1) prágai kocsmák (1) presszó (1) pub (1) rakija (1) rákóczi étterem (1) ramen (1) rátóti legényanya (1) ravasz (1) restaurace dejvická sokolovna (1) rétes (1) retró (1) rézhasú bagoly (1) ristorante (1) romadur (1) romkocsma (7) roosevelt tér (1) royal (1) rozé (1) sale e tabacchi (1) sang hai (1) san gimignano (1) sardele przene (1) sarokház cukrászda (1) sarok cafe (1) sarok presszó (1) sas center (1) scampi (1) schieszl (3) sebő (3) sedm kuli (1) serforrás (1) shöfferhofer (1) signo (1) siklós (2) skhembe (1) snájdig (1) solymár (1) soproni (2) sör (14) sörkert (2) söröző (7) sótartó (1) sparta praha (1) spenót (1) sportpálya (2) staropramen (2) steak (1) stifolder (1) sülthal (1) sültkeszeg (2) sültkolbász (1) sült hal (1) sült keszeg (1) sün (1) surlice (1) susogó (1) sütőtökpüré (1) sváb (3) svejk0 (1) szabógallér (1) szabó zoltán (1) szalkszentmárton (1) szalon (2) szalontüdő (2) száznapos tojás (1) szecsuáni (2) szeged (1) szegedi út (1) szekeres pálinka (1) széna tér (1) szent andrás könnye (1) szép juhászné (1) szertár (2) szicsek (1) sziget csárda (1) szimpla kert (1) szív utca (1) szlovák (2) szófia (1) szoljanka (1) szombathely (1) sztarpacska (1) szucsán (1) szúnyog (1) szűretlen búza (1) szuvidált (1) tagliatelline (1) tahitótfalu (1) tanárképző főiskola (1) tapas bar (1) tarhonya (1) tartufo al cioccolato (1) tatár beefstake (1) telepy utca (1) tenkes csárda (1) tettye (1) tilos rádió (2) tindao (1) tiramisu (1) tisza (1) tiszafüred (1) tisza tó (1) tócsni (1) torkos csütörtök (2) török utca (1) toscana (1) toszkána (1) tranzit (1) trattoria (2) trattoria dal billy (1) travarica (1) tubus (1) tunkolás (1) túrógombóc (1) túróscsusza (1) uborkasaláta (1) újpest (1) úlipótváros (1) ürü (1) utopenec (1) u písecké brány (1) vadas (2) városfal (1) városfal vendéglő (1) varsányi irén utca (1) vb (15) vb tévé (1) velkopopovický kozel (1) velőspacal (1) vendéglő (12) veneroso (1) vernaccia di san gimignano (1) vidova gora (1) villamos (1) villány (1) vithosa (1) vodanicata (1) vöröstonhal (1) vrbnik (1) wagner vendégudvar (1) wallhalla (1) wang (2) wurstsoße (1) xo bistro (1) zenit (1) zichy kastély (1) žlahtina (1) zöldbableves (1) zöldfa (1) zöldtea (1) zóna (1) zrínyi utca (1) zsíros hegy (1) zsuzsa néni (1)

Linkblog

kispozsonyi

2008.04.13. 01:03 gyedjmaroz

 

Pozsonyi utcai kisvendéglő, „Kispozsonyi”
Cím: Bp. XIII. Radnóti u. 38. (Bejárat a Pozsonyi utca felől)
Telefon : 06(1)787-4877
Nyitvatartás : H-P:8-24 Szo-V:9-24
 

2009.06.30.

Idén az utcában fokozottan megjelentek a lejmoló hajléktalanok és egyéb kétes alakok. Óvakodjunk értékeinkre, főleg kinti részen!

Enni-inni a pozsonyiban - mint általában a hasonló kisvendéglőkben - egyszerre lehet egy kegyelmi pillanat és pokoli emlék (aktuális hangulatunktól függetlenül). Fő, hogy a jól bevált csapáson maradjunk, azaz ne válasszunk olyan ételeket és italokat, amelyekről tudjuk, érezzük, meghaladják a hely konyhai képességeit. Itt ilyenek, azaz feltétlenül kerülendők a panírozott frissensültek, az olcsó, marhából készült fogások pl. bélszín, borjúláb és a halételekételek. Ezek van, hogy ehetetlenül rosszak. Ám az egytálételek (pörkölt, vadas, pájsli, marha meggymártással) még ehetők, és az italokkal sincs különösebb probléma. Hogy az egyébként iható rizlingnek 110-ért mért decijéhez miért kerül a szóda decije 100 forintba (nem tévedés!), míg egy üveg ásványvíz 150 forint?! Ez ép ésszel felfoghatatlan! Jelen esetben a támogatott főirány: egyszerű, "magyaros" ételek, nagy adagokban, megfizethető áron, viszonylag hangulatos környezetben. (Ja és a vörös hajú felszolgáló csajt mielőbb kukázni kéne. Bamba, felteszem nem szereti felszolgálni vagy legalábbis emberiszonya van az holtbiztos (mindenkinek lehet rossz napja, neki speciel nincs jó). Talán a vizes blokkban nagyobb hasznát vennék. A személyzet nehézkes, lassú és totál amatőr.

2008. május:

Sajnos a helyzet folyamatosan romlik, és pozsonyi kisvendéglőnk gyorsan átkerült a kerülendő kategóriába és látjuk elsűllyedni a képzeletbeli magyar vendéglősmocsárba. A személyzet szinte teljesen kicserélődött, a konyhában megagyon olajoznak és vegetáznak mindent. Kár érte. 
 
2007 évben:
 
Nehéz olyan színvonalú írást kerekíteni, mint ami jelen fogalmazásunk tárgya. Mi pedig mesélő alanyokként állandó visszatérő törzsvendégei. Azért megkíséreljük e számvetést. Egyik kedvenc városrészem Újlipótváros: szatócsboltok, antikváriusok, galériák, trafikok, helyes cukrászdák, kávézók és ami számunkra a legfontosabb, a tapasztalt, és kényes hasbarátok által szívesen látogatott vendéglők, kocsmák száma jelentős. Ezek kvinteszenciája a Pozsonyi és Radnóti utca sarkán található „Kispozsonyi”. Nehéz elfogulatlanul nyilatkozni e szentélyről, de ezt nem is kérhetik rajtunk számon. Önös érdekeink, ösztönünk és ízlésünk vezérel. Az objektivitást hagyjuk meg a kimért társadalomtudósoknak – amelyből itt rendszeresen megfordul jónéhány (no nem a kimért fajtából). Egy biztos, itt nem fordulnak meg harcos hungaristák, gárdafiak és gárdás-lányok.
A magunk fajta élvhajhász, szabadságvággyal telített harmincas éveit taposó aranyifjú jobb helyet keresve sem találhat. Persze most egy időre kénytelenek vagyunk mellőzni a túlzott pátoszt, és próbáljunk meg a tapasztalati tények világában lehorgonyozni. Nem lesz egyszerű.
A vendéglő újabban (2007 végén történt átalakítás óta) kétszintes, a földszintről a magaslati edzőtáborba lettek áttelepítve a „bagósok” és egyéb füstölgő alkalmatosságok hívei. (Halkan és zárójelben ehhez megjegyeznénk, hogy a mi elképzeléseink szerint a fenti részben egy függőágyakkal és süppedős párnákkal felszerelt pihenőszobát kellett volna berendezni. Igaz erről minket nem kérdeztek meg. De természetesen fontosnak tartjuk a nem dohányzók védelmét – akkor is ha a szerző jelenleg még nikotin párti). Lent szerencsére megmaradtak a meghitt hangulatú, klasszikus boxos elrendezésű asztalok, amelyek mellett 4-5 ember kényelmesen is elterebélyezkedhet. Társalgásra csábító a miliő, visszatérő vendégek, törzsasztalok. A fenti újonnan megnyitott részlegben ezzel szemben józanul nem túl csábító, hideg köves, kis asztalokkal, de ha már ezt mérte ránk a sors akkor javallott a pulthoz minél közelebb pozícionálódni. A lentitől elütő fölső rész inkább egy presszóra hajaz, vagy egy újépítésű, lakóparki övezetben lévő sörözőre gondolhatnánk. Ám hála isten a lenti atmoszféra azért a kiszolgálásban és az ételek ízeiben az emeleten is visszaköszön.
Tavasztól őszig a bejárat mellett boxok a legkiválóbbak (és ekkor a legkapósabbak), nyári este ezek a leghangulatosabbak – persze ekkortájt ezekre is van a legnagyobb kereslet. Az utca mérsékelt forgalmának zaja nem zavarja a társalgást, maximum néha a rossz szélirány a csatornából.
A beszélgetés rögvest új ihletet (és témát) kap, amint kézbe kapjuk a megunhatatlan és szinte kimeríthetetlen étlapot. Kiesünk térből és időből. Ennyire teljes és alapos katalógussal ritkán van dolgunk. A vendéglő kínálatában rég nem látott fogások, az árak pedig finoman szólva is barátiak. Kezdjük az italkínálattal: végre egy olyan belvárosi vendéglő, ahol nyugodt szívvel fogyasztásra ajánljuk a folyóborokat (szekszárdi), a fröccs szódával, mindig friss és üde. A bort és a szódát klasszikus öblös szájú borosüvegben szervírozzák. A száraz vörös folyó viszont már kevésbé dicsérhető. Emellett legnagyobb megelégedésünkre viszonylag széles a kínálat minőségi palackos borokból, melyek a bolti árnál alig pár száz forinttal drágábbak, pl.: Gere Tamás Olaszrizling és Óportó 1800 illetve 2100 huf/üveg. Sörből a választék, Arany Ászok (350/korsó), világos és barna Dreher valamint Pilsner Urquell van csapolva (400 és 480 huf/korsó).A konyha erőssége az egytálételeken alapszik (áraik ezer forint körül mozognak). Granadírmars alias krumplistészta (680/huf) – óriási adag, egész finom, pláne tejfölös uborka-salátával. Főtt marha meggymártással, páratlan! Szalontüdő vagy vadas óriás zsemlegombóccal – vétek kihagyni. Ezek mellett rendelhetünk velős-pacalt, csülkös-pacalt, sima pacalt, borjú, marha és csülök pörköltet, és el ne feledjem: rántott velőt (bár ezt én kerülöm). Pénteken pedig van sólet – csak, hogy meg ne feledkezzünk a zsidó városrész hagyományairól. Egyszóval igen gazdag a felhozatal és eddig mindegyik felsorolt étel ízét elismeréssel nyugtázhattuk. De nem csak finomak, hanem kiadós adagok is. A frissensültekkel is meg lehetünk általában elégedve. 1000 és 2000 forint között szinte bármit rendelhetünk, a velővel töltött bordától, a vasalt csirkemellen át egészen a steakek-ig. Sőt, kérésre az étlapon nem szereplő ételkombinációkat is elkészítik. Kipróbálásra javasolt, pláne nyárias időben, a grillezett csirke vagy pulykamell-filé fokhagymásan, könnyű, friss sopszka-salátával – amit nem juhsajttal vagy juhtúróval, hanem kéksajttal (márványsajt) készítenek, de így is remek. Azért, hogy némi kritikai észrevételeket is tegyünk – és a kákán is találjunk csomót: A marhahúsból készült frissensültek, pl.: steak fűszervajjal, hagymás rostélyos illetve a bélszínből készült kompozíciók nem rosszak (utóbbiak 2500 huf környékén), de nem ezek a hely erősségei. Steak vagy frissensült bélszín rendelésnél általában nem kérdezik meg – az amúgy figyelmes és nem utolsósorban szemrevaló pincérhölgyek, hogy mennyire süssék át a húst. Nem mindegy ugye. Ám rögtön jegyezzük fel ellenpontként, hogy mely ételeket ajánljuk feltétlen, a frissensült kategóriából: ropogósra sült fél- kacsa, párolt káposztával és sült burgonyával (ami nem mirelit), mindez 1600 forintért – tudása persze meg se közelíti a budakalászi Schiesl-ét, vagy a cigánypecsenye, amely kimondottan ajánlható.
Apropó nehogy kimaradjanak mustránkból a levesek, amelyek harmonikusak, különösen a ragu vagy a hagymaleves, de nem világra szóló attrakciók. Illetve, hogy ne csak a medve gyomrúakhoz szóljunk, hanem a könnyebb műfaj vagy a vegetáriánus koszt kedvelőihez is, ajánljuk a különféle hideg és meleg előételeket, salátákat és tésztákat, amelyek mélyebb nyomot hagynak az ember emlékezetében. Ilyen a spenótos palacsinta, áfonyás camembert vagy a Caesar saláta. Desszertek közül a somlóit és a házi túrós gombócot ajánljuk. Halételekből viszont elég karcsú a választék, a citromos fogas és az időszakosan a konyhafőnök napi ajánlatában fel-feltűnő harcsa ételektől ne várjunk csodát  - ne itt próbálkozzunk halkoszttal. Fontos, hogy mielőtt meglátogatjuk a vendéglőt, okvetlenül foglaljunk asztalt, pláne hétvégén, mivel nagyon népszerű.
A vendégkörről elmondhatjuk, hogy főként 25-40 év közöttiek, bár akad itt egyetemi tanárok, professzorok törzsasztala is. Piperkőc különcök, öltönyös bankárok nem látogatják (ők inkább a Pozsonyi utcában nem messze székelő elegáns Kiskakukkot választják).
A kiszolgáló személyzet megérdemel még néhány szót. Szerencsére apróbb bakikon kívül nincs a szakmai színvonallal probléma. A vendég megfelelő figyelmességben részesül. A hölgyek kiválasztása pedig az üzletvezető jóízlését dicséri. A „Kispozsonyi” ár/érték kategóriában nehezen überelhető univerzális vendéglő, 2000-2500/kopf forintból borravalóval együtt megvagyunk, és fikarcnyi hiányérzetünk sem marad.
Nota bene! A megfelelő konyhai szellőzés hiánya miatt készüljünk fel, hogy ruházatunkon maradandó nyomokat hagy – a jókedv mellett – az olajszag is. Ezt nemigen sikerült a közelmúltbeli felújítással sem megoldani.
A hely nem tökéletes tehát, de számunkra néha maga a tökély. Itt elszáll bú és harag. Épp ezért terápiás célzattal is ajánljuk pároknak, teambuildingre, és ideális barátságok ápolásához. A végére csak sikerül a könnyező olvasónak orrot is fújnia. Ha nem hiszi, járjon utána… De inkább ne járjon, legjobb ha el sem hiszi, Nekünk, addig sem jelent az asztalfoglalásnál konkurenciát.
 
Hangulat a földszinten: 7/10, az emeleten (dohányzós): 5/10
Ételek, italok: 4/10
Kiszolgálás: 5/10
Ár/érték: 7/10

16 komment

Címkék: gere szalontüdő pozsonyi kisvendéglő olajszag kispozsonyi velőspacal grenadirmars úlipótváros

A bejegyzés trackback címe:

https://szindbad.blog.hu/api/trackback/id/tr31423222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gesztenye 2008.04.13. 11:05:02

Tényleg jó a konyhájuk, magyaros ételekben erősek, de ott ettem életem legrosszabb grillezett zöldségtálját. Ebből mondjuk egy olasz étteremben tökéleteset kapsz, de itt hiba volt azt rendelni....

medwe 2008.04.13. 11:40:41

Nem kétlem, hogy kosher a konyha, én is nagyon szeretem. Az írás akár élvezetes is lehetett volna, ha néhány "Önnös megjegyzés" nem tarkította volna.

Természetesen semmi gond, tudjuk, hogy vannak olyanok akik nem bírják megállni, hogyha egy szép dologról beszélnek, ne szóljanak be azoknak, akikkel nem szimpatizálnak. (Lásd: magyar zászlósók, bagósók)

u.i.:Legközelebb arra jársz, kérdezd meg ki hungarista civilben, vagy bagózik, de 9re értékeli a nem dohányzót!

baszki 2008.04.13. 12:07:20

Finom úriembernek tűnsz, ezért én is finoman fogalmazok, kerülve a kemény beszólást. Igaz más embereket vályú mellé gondolsz, csak mert nem tartoznak a köreidbe. Az igazság az, hogy egy beképzelt szánalmas majom vagy, aki sem nem művelt, sem nem kultúrált, hanem csak egy vértahó. Remélem nem vagy zsidó, mert akkor fajtád szégyene vagy. De ha mégis az vagy, nem fog sikerülni az ócska provokációd, hogy minden tisztességes zsidóembert egy kalap alá vegyünk veled. Úgyhogy takarodj a picsába és ne itt provokálj!

olda 2008.04.13. 13:25:49

A sóletet sosem mertem kipróbálni ott, de a maceszgombóc levesük kiváló, nyáron heti egy alkalomal bevettem ott egy pörköltet vagy ilyesmit.

igen, vannak nehezen kezelhető pontjaik, de alapvetően a hely egy jelenség, egyedi és karaktere van, szívesen jártunk oda, már a gyerekkel is, mindig külön figyeltek rá.

az egész magyar vendéglátásból a pozsonyi hiányzik, amúgy is kevéssé vagyunk nyitottak az aszpikos pacsirtanyelv-szerű ritkaságokra.

Fura kajából itt óceániában is van elég. Balfasz kommentelőből itt jóval kevesebb van.

akárki 2008.04.13. 13:36:54

Irigyellek olda, hogy ott élsz. Itt egyre kellemetlenebb.

Kandabula 2008.04.13. 14:02:01

Így igaz, barátságos, pompás kaja, kis zsufi. Parkolás a rakparton, ingyen (egy saroknyira).

pozsonyi út 2008.04.13. 14:40:54

Az a Pozsonyi utca már egy ideje Pozsonyi út! Van utca is a IV. kerületben. Csak hogy el ne tévedjünk!
:-)

talib 2008.04.13. 14:50:13

Egy megjegyzés
Nyáron német vendégeket vártam, mindenáron tatár.beefsteakot akartak enni.
Előrelátó emberként elmentem délután kettőkor asztalt foglalni.Hatkor megérkeztünk, az étteremben nem tudtak az asztalfoglalásról, és lakonikus egyszerűséggel közölték, nincs bélszín - elfogyott - este 6 órakor!!.
Azért beírtam a véleményem a vársárlók könyvébe - választ a mai napig nem kaptam.
Viszont két utcával odébb egy étteremben megkaptuk mindazt a kiszolgálást, amit egy vendég elvárhat a pénzéért.

Magyargyerök 2008.04.13. 14:51:17

Régebben többször ettünk ott. A kajaszag elviselhetetlenné teszi az egészet, de annyira semmiképpen sem jó a kaja, hogy kihagyhatatlannak minősítse az ember. Ha a kajaszag nem jelent valakinek problémát, javaslom a Szerb vendéglőt a Nagy Ignácban, az jobb. És inkább vagyok rurbómagyar, ha muszáj, mint liberális. :P

KIAI 2008.04.19. 13:37:39

"Kiesünk térből és időből." Ez azt jelenti, hogy úgy berúgsz, hogy csak egy hónap múlva térsz magadhoz egy pocsolyában az ország túlsó végében?

Baromffy 2009.06.30. 11:28:44

Általános bölcsesség: akinek nem borja, ne nyalja.

Ami a kajákat illeti, a spektrum a tisztes üzemi konyhától a csillagos égig ível (v.ö.velőspacal). De annyira emberi hely, hogy ugyanaz az étel sem mindíg egyforma: az egyik szakács - turnus nem olyan, mint a másik.

macskafaraok 2009.10.01. 23:21:31

a helyen praktikusan minden tegnapról maradt, es praktikusan ehetetlen. Es pofatlanul mondjak hogy frissen van... jahh...
Szoval lehuzos piti egy hely, soha tobbet, senkinek nem ajanlom.

gyedjmaroz 2009.10.05. 20:08:58

@macskafaraok: sajnos egyet kell értsek, de nem volt ez mindig így. Bár egy vendéglőnél senkit nem érdekel a múltja hanem a jelene és ez így van rendjén. (Lehúzni ott még nem akartak.)

Fashionistas 2011.03.24. 11:11:23

Mi egyszer rendeltünk tatárt a kispozsonyiban és 20 perc után semmi.... Szóvá is tettük, erre szólt a pincér, hogy bocsánat éppen szarik a szakács... :DDDDDD

gyedjmaroz 2011.05.20. 11:07:35

@Kütyüuniverzoom: szégyenszemre csak most reagálok: de még mindig jót nevetek eme kommenten :D

Fashionistas 2011.05.20. 16:48:08

@gyedjmaroz: Csak nem te voltál a szakács :DDDD